Τελετή Αποφοίτησης των μελών του θεραπευτικού προγράμματος ΄΄Επιλογή΄΄ του Κέντρου Απεξάρτησης Τοξικομανών Ελεώνα Θηβών

 

Την Τετάρτη 13-12-17 πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τελετή αποφοίτησης των μελών του προγράμματος «ΕΠΙΛΟΓΗ» -Κ.Α.Τ.Κ, στο πολιτιστικό κέντρο Αθηνών «Μελίνα Μερκούρη», στην αίθουσα «Οδοιπορικό», με αφορμή τη συμπλήρωση των 15 χρόνων λειτουργίας του. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Σταύρος Κοντονής, ο Γενικός Γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής, κ .Ευτύχιος Φυτράκης, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Επιχειρησιακής Επάρκειας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Δουλάμης Παύλος, ο Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου κ. Δασούλας, εκπρόσωπος της Εισαγγελέως Αρείου Πάγου κας Ξένης Δημητρίου, ο σεβαστός πατέρας, εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας, πατέρας Ηλίας, η Αντιπρόεδρος της Επανόδου, κα Πόπη Δημητρούλη, η Ψυχίατρος Ψυχοθεραπεύτρια και Υπεύθυνη της Μονάδας Οικογενειακής Θεραπείας του Ψ.Ν.Α., επόπτριας πλαισίου του ΚΑΤΚ κα Κάτια Χαραλαμπάκη, η κα Δασούλα Αγγελική από την ομάδα του πατέρα Εφραίμ, «Από καρδιάς» του Μοναστηρίου Παναγιάς Χρυσοπηγής,  η Διευθύντρια του Κ.Α.Τ.Κ.  κα Μπούκη Μαρίνα, ο Αρχιφύλακας κ. Σαρρής Ιωάννης και υπάλληλοι εσωτερικής φύλαξης του κέντρου και βεβαίως οι απόφοιτοι του προγράμματος με τις οικογένειές τους.

Η τελετή άρχισε με χαιρετισμούς από τον υπουργό και τους φορείς, ακολούθησε βίντεο με στιγμιότυπα από τα 15 χρόνια του προγράμματος, εν συνεχεία, έγινε η απονομή των αποφοιτηρίων και τέλος η βραδιά ολοκληρώθηκε με μία μουσική παρουσίαση από το συγκρότημά του “Dark light”, στο project «Ερημώτες».

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ακολούθησε μπουφές με γλυκίσματα και αναψυκτικά.

Η βραδιά της επιβράβευσης των αποφοίτων του Θεραπευτικού Προγράμματος έγινε για όλους ένα ηχηρό μήνυμα: η προσπάθεια για μια καθαρή ζωή που ξεκίνησε πίσω απ’ τα κάγκελα της φυλακής, έγινε ΄΄ΕΠΙΛΟΓΗ΄΄ μέσα από την ένταξη στο Θεραπευτικό Πρόγραμμα του Κ.Α.Τ.Κ. και ολοκληρώθηκε με την αποφοίτηση από την Επανένταξη.

Ωστόσο η προσπάθεια αυτή για Απεξάρτηση είναι για όλους εμάς, θεραπευτές και θεραπευόμενους, ένα δύσκολο μα όμορφο ταξίδι που ξεκινάμε μαζί και που συνεχίζεται……χαρίζοντάς μας στιγμές συγκινητικές όπως αυτές και φτιάχνοντας χρόνο με το χρόνο ΜΑΖΙ, ‘‘καθαρές αναμνήσεις’’,  πολύτιμη αποσκευή για το παρόν και το μέλλον.

Αφήστε μια απάντηση