«Διά-Δραση της GAWF/Animal Action στο Κέντρου Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων Ελεώνα Θηβών»

Την Κυριακή 2/7/2017, και παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία μια σειρά στειρώσεων ενήλικων αδέσποτων γατών που διαβιούν στους εξωτερικούς χώρους του ΚΑΤΚ, ενώ εξετάστηκαν και έλαβαν την απαραίτητη περίθαλψη τα μικρά τους. Επίσης, παραχωρήθηκαν δωρεάν αντιπαρασιτικά και φάρμακα για άμεση μελλοντική χρήση. Τη δράση αυτή ανέλαβε και υλοποίησε η Animal Action, ενώ εθελοντικά βοήθησαν και μέλη του προγράμματος.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους εθελοντές κτηνιάτρους κο Αλέξανδρο Κονδυλίδη  και την κα Ειρήνη Ρέσου , καθώς και την υπεύθυνη προγραμμάτων στειρώσεων της Animal Action κα Σεραφίνα Αβραμίδου, χάρη στους οποίους στέφθηκε με πλήρη επιτυχία η δράση. Μέσα από τον επαγγελματισμό και την ανθρωποκεντρική στάση τους, έδωσαν το χώρο και το χρόνο στα μέλη να συνεργαστούν μαζί τους και να διευρύνουν τις γνώσεις, τα ενδιαφέροντά τους, αλλά και την οπτική τους, ενώ, παράλληλα, φρόντισαν τα ζώα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έτσι, ενώ ξεκινήσαμε αρχικά να υλοποιήσουμε μια δράση που αφορούσε τσα ζώα, καταλήξαμε σε μια άκρως επιτυχή διάδραση ανάμεσα στα μέλη του προγράμματος, τους εθελοντές της Animal Action και στα ζώα.

Σε μια περίοδο κρίσης, οικονομικής και κοινωνικής, η GAWF/Animal Action Hellas  μπόρεσε να υποστηρίξει με το δικό της τρόπο τη θεραπευτική  προσπάθεια  των μελών του προγράμματος του ΚΑΤΚ, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής όχι μόνο των ζώων, αλλά και των ανθρώπων που διαβιούν εδώ. Η επαφή με τα ζώα προωθεί τη βελτίωση της ανθρώπινης σωματικής, νοητικής, συναισθηματικής και κοινωνικής λειτουργίας. Παράλληλα, η φροντίδα των ζώων προάγει την εμφύσηση του αισθήματος της κοινωνικής ευθύνης, αλλά και της ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων στους θεραπευόμενους. Τέλος, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η παρουσία των ζώων στο χώρο τον καθιστά λιγότερο απειλητικό και περισσότερο δελεαστικό, αφού τα περιβάλλοντα που εμπλέκουν ζώα είναι περισσότερα φιλικά και άνετα σε νέους θεραπευόμενους, προσφέροντας την αίσθηση ασφάλειας και ζεστασιάς.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της WIND, η οποία μαζί με την GAWF/Animal Action Hellas υποστηρίζουν τον αγώνα των συνανθρώπων μας για μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή και στέλνουν ένα κοινό μήνυμα αλληλεγγύης και προσφοράς τόσο εκ μέρους των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων όσο και των ζώων.

Για σχετικές δημοσιεύσεις ακολουθείστε τους συνδέσμους:

https://www.zoosos.gr/steirosan-gates-pou-frontizoun-kratoumenoi-sto-kentro-apeksartisis-toksikomanon-kratoumenon-eleona-thivon/#axzz4nCLrp156

http://www.huffingtonpost.gr/2017/07/18/h-gawfanimal-action-hellas-stirizei-to-kentro-apeksartisis-toksikomanwn-kratoumenwn-elaiona_n_17513964.html

https://www.facebook.com/AnimalAction/posts/1251749568280439

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση